Skogstjerne – Trientalis europæa

Skogstjerne

I godværet vi har i Trøndelag for tiden er det herlig å gå seg en tur på en av de mange stiene som finnes i Bymarka. På tur rundt Kopperdammen fant jeg dette ensomme paret. De stod der sånn litt for seg selv og litt bortgjemt. Den ene med sterke farger og lett rødmende. Kanskje den hadde fått et uanstendig forslag fra vennen sin…? Uansett, fotogene var de! Skogstjerna har som regel seks eller sju kronblad og trives i skog med sur bunn, lyngheier og bakker.

Reklame

6 responses

 1. Hærlig fantasi du Hans.

  juni 26, 2009, kl. 10:01

 2. Fantasi og ikke minst kunnskap. Denne har jeg mange bilder av, og jeg vet jo at den heter Skogstjerne (hvilket er utrolig nok, for en botanisk analfabet som undertegnede), men der slutter også min viten omkring dette. Hehe, du skal se jeg til slutt ender opp med å faktisk lære litt gjennom bildene dine. (Jeg elsker egentlig å lære, men akkurat flora og dyr har ikke inspirert meg til annet enn fotografering. Synd å si og innrømme kanskje, men sånn er det nå…). Det ble dagens avhandling herfra.

  juni 26, 2009, kl. 10:34

 3. Blomster er flotte motiv, dei er så fotogene:) Du er dessutan utstyrt med ein god fantasi og dermed blir det blinkskudd. Imponert over at du orkar å gå tur i denne varmen:)

  juni 26, 2009, kl. 15:56

 4. Flotte «stjerneskudd.» 🙂

  juni 26, 2009, kl. 17:06

 5. Så flotte farger det var på dem, spørs om du ikke har rett i at den ene har fått et uanstendig forslag, hehe. Men rødfargen var veldig kledelig da 🙂

  God helg Hans!

  – Bildet er et hdr som jeg kun har minsket litt på fargene på, ellers ingen endring. Takk for kommentarer 🙂

  juni 26, 2009, kl. 23:04

 6. ade

  Nydelige blomster 😀

  juli 14, 2009, kl. 20:09

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s