Gaupe – Lynx-lynx

Jeg har vært på Villmarksmessa i Melhus i dag! BioFoto hadde en stand og organiserte i tillegg fotokonkurransen som messa arrangerte. I tillegg prøvde vi å verve nye medlemmer. 26 personer har skrevet seg på som nye medlemmer og i tillegg har mange fått med seg info hjem for å «tenke mer» i forhold til medlemskap. Kanskje ønsker DU å melde deg inn? Sjekk her da: Biofoto-MidtNorge. Under messa ble det vist fram denne gaupa på 15kg som nettopp var blitt skutt. Jeg klarer ikke helt å skjønne behovet for å skyte / jakte på disse flotte dyrene… Kjipt, spør du meg!

Lynx-lynx heter gaupa på latin! Mitt høyeste ønske er egentlig å få kunne ta bilde av dette staslige kattedyret, levende og ute i det fri!

Mitt håp er at gaupa blir fredet i Norge!

Avslutter dette innlegget med et bilde av en spill levende norsk, tigerstripet huskatt, Gollum! På grunn av størrelsen lyder han også kjælenavnet «Gøpungen». Ønsker dere alle som titter inn til meg ei flott uke. Nå skal jeg inn å sjekke deres blogger….

Reklame

10 responses

 1. Ja tänk att få fota detta vackra djur levande och ute i det fria .. vilken kanon glädje man skulle få känna då 🙂

  mars 7, 2010, kl. 19:40

 2. Flotte kattebilder.
  Synd den ene ikke var i live.
  Fin søndag videre 🙂

  mars 7, 2010, kl. 19:40

 3. At gaupa er et utrolig vakkert dyr, det er det jammen ingen tvil om:-) og faktisk har jeg sett at et web kamera har fanget opp en gaupe med to barn ved den dammen der jeg vandrer mye…, og i denne uka ble det nok skutt en der også. Om det er desverre eller ikke, ja, den diskusjonen skal ikke jeg gi meg inn på, men en hører argumenter fra begge sider ja…

  mars 7, 2010, kl. 20:25

 4. Grete

  Trist og stygt gjort mot vår flotte, ville norske «tiger» – skjønenr ikke at det er lov.
  Men Gollum er i trygg forvaring….

  mars 7, 2010, kl. 20:27

 5. Kirsten

  Det e bra at du passe på gøpungen, mamma:-)

  mars 7, 2010, kl. 21:01

 6. Skjønner godt at du gjerne skulle hatt bilde live, ja! Flott den levende, iallefall 🙂

  mars 7, 2010, kl. 21:35

 7. karoline

  flott bilde av katten:D

  mars 7, 2010, kl. 21:39

 8. Helt enig ang Gaupa Hans…men bra bilder fikk du jo av den. Så får vi håpe du møter på en som går på egne bein en dag også.

  mars 8, 2010, kl. 11:09

 9. Sissel

  Jo, dette er virkelig dessverre og veldig trist.
  En kan skamme seg over menneskeheten og dens blodtørst. Og her er jegerne akkurat som katten. Den kommer også trekkende med byttet sitt for å vise det fram. Et godt bilde på dyret i mennesket.

  mars 8, 2010, kl. 19:33

 10. Hmm.Ja, dette har jeg ikke helt skjønt. Hva som gjør oss mennesker som dommere over naturen. En skal være ydmyk over den.
  Skulle gjerne sett bildene dine av gaupa i live. Vi har gaupetråkk rett ovenfor hytta, men om jeg kommer til å se den noen gang, er vel heller tvilsomt. Jeg er ikke sånn som legger ut åte for å fotografere rovdyr, så da får jeg nøye meg med sporene:)

  mars 9, 2010, kl. 11:34

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s