Godt knekkebrød!

Liker du knekkebrød vil dette være noe for deg. Dette lager du raskt hjemme på ditt eget kjøkken…

Det er godt, mettende og for dere som liker det…slankende!!

Her er oppskrifta: 2dl lettkokte havregryn – 4 dl grov rug – 2dl solsikkefrø – 1 dl linfrø – 1 dl sesamfrø – 1 dl gresskarkjerner – 1 ts salt – 2 ts sukker 7 dl vann. Alle ingrediensene røres sammen i en bolle. Dette vil bli en løs deig som fordeles på to stekeplater med bakepapir. Fordel deigen utover med en slikkepott. Sett ovnen på 170 grader (varmluft) og stek begge platene samtidig. Stek først i 10 min, rut opp med kniv eller et pizzahjul og stek så videre i 40 minutter. Så stekes det i 10 min med ovnsdøra åpen og så i nye 10 min med lukket ovnsdør. Hvis knekkebrødene ikke er blitt sprø nå, la dem tørke litt lengre ved svakere varme. Da er det bare å sai: Lykke til Dette er både sundt, godt og mettende!!

Crispbread: Mix in a bowl 2 dl oatmeal, 4 dl coarsly ground rye flour, 2 dl sunflower seeds, 1 dl linseeds, 1 dl sesame seeds, 1 dl pumpkin seeds, 1 tsp salt 2 tsp sugar (white or brown).                                                                                                                                                                Add 7 dl of water. Mix together into a liquidy mass. Spread dough thinly on two oven trays covered with greaseproof paper. Bake in hot air oven at 170 degrees C – both trays simulaneously. First bake for  10 minutes, afterwards take the trays out and divide into proper squares with a pizzaslicer, then bake for another 40 minutes. Then for 10 minutes with ovendoor open and finally 10 minutes with door closed. If still not crisp, let them bake for another while at lower heat.

So good luck! THEY ARE DELICIOUS, HEALTHY FOR YOUR BLOOD LIPIDS, YOUR BOWELS AND YOUR LOOKS (ie WEIGHT).

15 responses

  1. Åja, dette har jeg smakt hos en venninne «på slanker`n» -det er gør-godt!🙂

    februar 7, 2010, kl. 15:43

  2. He..Kjenner til dette ja. Nabodama, som er tynn som en syl, baker dette. Jeg tåler ikke solsikke og gresskarfrø, så de blir ikke bakt her, men vi baker mye annet godt.

    Og ja, havørn er så flott! Disse to satt så fint med ringer på føttene og flotte øyne. Ett minutt etter så fløy de. Herlige!
    Så mange havørn på Tautra her for 10-12 år siden. Rundt 30 i lufta og en ungørn i einebuskene. Uten kamera den gang, men det gjør ikke så mye. Opplevelsen er flott uannsett:)

    Ha en fin søndag.

    februar 7, 2010, kl. 16:41

  3. Det så skikkelig godt ut, og sikkert veldig sundt.
    Jeg får tipse kona, så kommer jeg vel hjem til ny-bakt en dag🙂
    God kveld videre🙂

    februar 7, 2010, kl. 17:55

  4. Ikke så vanvittig flnk til å bake jeg Hans, kommer over til deg istede, men da må du ha brunosten på plass ja!!

    februar 7, 2010, kl. 18:49

  5. Å nam. Det så kjempegodt ut! Det var det med tid da… men du sier jo det går raskt også.

    februar 7, 2010, kl. 21:43

  6. Noe veldig likt spiste jeg i helga faktisk. Veldig gode knekkebrød!!

    februar 8, 2010, kl. 11:09

  7. det brödet låter både nyttigt och gott🙂 mycket fibrer i det, solrosfrö är gott och det är himla nyttigt också.. brukar köpa skalade att ha som godis.. smakar lite som nötter…

    ha en skön måndag

    februar 8, 2010, kl. 11:55

  8. Det såg enormt gott ut .. och receptet var ju inte så svårt .. tror faktiskt att jag skall testa det🙂
    Jag fick besök av en ekorre idag ..det var på tiden tyckte jag😉

    februar 8, 2010, kl. 16:36

  9. Ida

    Oppskriften er notert!
    Gleder meg både til å lage og å smake disse.
    Har laget en annen variant før.
    Denne er mer grovere, og dermed mer sunnere.
    Takk for oppskriften!

    februar 8, 2010, kl. 20:15

  10. De der så gode ut Hans, god nistemat på fototur også det der🙂

    februar 8, 2010, kl. 20:39

  11. Hørte Gubben nevne oppskriften din…ikke så ulik den jeg prøvde. Sabla gode er de iallefall. Skal notere meg denne også.
    Nå er den usunne varianten her..vin…vel ikke usunn da😀 Men godt det også😉

    februar 19, 2010, kl. 19:40

  12. Åse K.

    Desse ser kjempegode ut – og får sette igang ny bakst ser eg🙂

    mars 2, 2011, kl. 21:35

  13. De knekkebrødene ser gode ut, og skal nok teste oppskrifta,- så tusen takk!🙂
    Er glad i knekkebrød, men blir av og til lei av de fra butikken – forandring fryder😀

    september 26, 2011, kl. 20:40

  14. Thanks for sharing recipe and lovely photos, both look great. I bake our bread , the very easy irish soda bread, so tasty and delicious. Now I’ll try knekkebröd this weekend.
    God helg!
    Dina

    oktober 11, 2013, kl. 17:55

  15. mariasteater

    Flinke deg, Hans! Elsker når gutta deler oppskrifter

    oktober 12, 2013, kl. 08:15

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s