Energi!

I disse kuldetider er dette viktige transportveier for strømmen vi alle bruker til lys og oppvarming!

Her har jeg tilført bildet litt farger i PhCs4. Litt mere kulde her eller?

Jada – jada, jeg dro enda mer i spakene (til og med alt for mye?)  og har vel nå egentlig laga et bilde på PC-en? Lagt til farger og fått fram andre uttrykk! Jeg ser helt klart at noen bilder trenger justeringer! Men, – er vi for raske  til å justere/pynte på det vi har knipset? Noen som har mening om etterbehandling av bilder, – hvor setter en grensen??

Og hvis nå distribusjonsnettet bryter helt sammen en dag og vi mister både lys og varme,  da må vi bare finne fram stearinlys og fyrstikker…. (Bildet er tatt uten stativ, 1/30 sek) Ha en flott onsdag alle sammen!!

Reklame

7 responses

 1. Var litt spent (!) på hva slags bilder du hadde nå da jeg så tittelen din, kunne jo være treningstudio eller hva som helst det….
  -Er enig at det er vanskelig å vite hvor man skal stoppe med etterbehandlinga av bildene.. har vel egentlig kommet frem til for egen del at man trår varsomt når man ønsker å gjenngi sånn noenlunde det man har iaktatt, men tar det heller ut skikkelig mot det ekstreme når man vil «lage» et bilde, om du skjønner hva jeg mener…. da ser man jo at man har gjort noe, og da synes jeg det er greit, for da er målsettingen med bildet noe helt annet..

  februar 3, 2010, kl. 16:29

 2. Har nok mange ganger opplevd at jeg har vært på en tur og kommer hjem og tror jeg skal få den samme opplevelsen når jeg åpner bildet. Men der blir jeg skuffet gang på gang. Det er vanskelig å gjenskape det som en ser, iallefall er det slik for meg. Mulig det er kamera/objektiv..vet ikke…men tviler på det.
  Så for å prøve å gjenskape sånn noenlunde det en husker å ha sett, så mener jeg det er greit å ‘dra’ litt i spakene.

  Som Hanne sier så mener jeg også at det er fullt ’tillatt’ å gå bananas med spakene når en vil skape et bilde. Slik som en kan gjøre med HDR.
  Hovedsaken er vel kanskje at en vil prøve å få til et bilde der den som ser, stopper opp…og ser en gang til..

  Strengt tatt så blir vel bildene manipulert allerede når de blir knipset. 🙂

  februar 3, 2010, kl. 17:05

 3. ha ha .. ja det är inte lätt detta med färgar 😉 men det blev bra när du gjorde så 🙂 ja det är ett väldigt nödvändigt behov vi har fått av dessa ledningar… så jag tror inte ens att ett stearinljus kan hjälpa lika mycket 🙂

  februar 3, 2010, kl. 18:50

 4. Min mening kjenner du jo, men faktisk enig med Hege her også… Men som med alt annet, noen liker sønnen, mens andre forelsker seg i faren, dvs. smaken som baken, dvs, delt, he he

  februar 3, 2010, kl. 19:20

 5. Stilige bilder, har veldig sansen for bilde to, det ser man er redigert, men ikke alt for mye, fikk fram litt annen følelse og formidling i det. Nei, hvor går grensen tro, jo mindre jeg kan gjøre til mer fornøyd er jeg selv egentlig. Bruker man tid på tur så skal man ikke trenge å gjøre noe med dem heller, men det tar jo tid. Men en liten vignetering eller slike enkle ting syntes jeg er helt ok, for det forsterker bare objektet man ønsker å vise fram. Men jeg tror det viktigste er å ta det som øyet selv ser, der og da, og skulle man trenge det så kan man legge til det som mangler uten å ha dårlig samvittighet for det.

  februar 3, 2010, kl. 19:42

 6. Jeg liker bilde 2 og bilde 3 veldig godt jeg. Til hvert sitt bruk! 🙂

  Bildejustering eller bildeforandring – er to forskjellige ting. Det vi ser med det blotte øyet, er av og til ganske annerledes enn det vi fanger med kameraet. Og det å få frem noen av fargene som var der – men som vi ødela når vi tok bildet med feil innstilinger er justering som må til mener jeg.

  Det å fjerne elementer, legge til elementer osv – det er jo endre hele bildet. Og det kan bli nyyydelig – men samtidig må man være ærlig rundt at man da har gjort en forandring.

  Det aller beste med foto og den prosessen etter man har tatt bildet -er jo at det finnes ingen regler! Men personlig foretrekker jeg å bli informert hvis det er et bilde som er veldig forandret fra utgangspunktet.

  Og noen ganger da ser man det med engang – at bildet har blitt «tuklet» med… http://28286.vgb.no/files/2009/10/fyrstikk-kvinne.jpg

  hehe…

  februar 3, 2010, kl. 21:10

 7. Ida

  Alt med måte…
  For meg er det viktig at fotografen har sett og klart å knipse et godt motiv.
  Man må ha et godt blikk, som det heter.

  Siden synes jeg at man skal akeptere at vi er ulike, og at vi foretrekker det forskjellig.
  Ingen har mer rett enn en annen,
  og ambisjons/ferdighetsnivået er ulikt.

  Å fotografere, blogge (og redigere) er alt personlige uttrykk.

  Jeg har selv ikke Photoshop, så jeg kan ikke ta bort eller trylle frem. Vet ikke om jeg vil det heller.
  Bruker for det meste gratisprogrammet Photoscape for å rette opp horisonter, om nødvendig, og å legge på litt skarphet og metning.

  Ellers synes jeg at det er gøy å leke og å «dra på litt» innimellom.

  Liker de to første versjonene her.
  Trærne blir litt «glansbildeaktige» på det andre.
  Du har iallefall vist at du har blikket
  og at du ser linjer og gode motiver,
  slik som en god fotograf skal.

  Kos deg videre med fotograferingen.

  februar 8, 2010, kl. 20:12

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s