Den jødiske kirkegården i Praha (Stary Zidovsky Hrbitov)

  Den gamle jødiske kirkegården i Praha ligger i det jødiske kvarteret i gamlebyen. Kirkegården er spesiell og er verd et besøk.  Her er det blitt gravlagt mennesker i flere etasjer etter hvert som kirkegården ble full.  Gravstøttene ser ut til å ligge hulter til bulter, men det skal være et system i det hele. I tilknytning til kirkegården er det et museum og en Synagoge, – et lærerikt besøk. Det er nå kommet en ny jødisk kirkegård utenfor Praha.  Har her prøvd å fjerne fargene på et bilde….er ikke fornøyd med det! Egentlig vil s/h passe best på bilder fra slike steder. Innstillinga som jeg gjorde i kamera får bildene til å virke «fargeløs».

10 responses

 1. Flotte bilder fra Praha.
  Var i området selv for et par år siden. Den gang på jakt etter en «geocache» (O-løp for GPS-interesserte). Men det var mye politi med maskingevær i området grunnet bombetrussel. De snakket dårlig engelsk.
  Skjegget mann med GPS i hånda rundt omkring inne i buskene ville vel blitt missforstått. Sto over letinga, og vandret rolig videre.
  Flott by da.

  november 17, 2009, kl. 19:03

 2. En utrolig spennende plass med massevis av historie.
  Hver enkelt gravsten der var jo et kunstverk i seg selv.

  Her
  http://medkamerapatur.blogspot.com/2009/04/monochrome-monday_19.html
  ser du min utgave.

  november 17, 2009, kl. 19:47

 3. Jøsses for noe spesielle greier. Innmari stilig. Dit kunne jeg også tenkt meg å dra. Jeg må si den lista over steder jeg vil besøke begynner å bli rimelig lang etter å besøke bloggere gitt. hihi..

  november 17, 2009, kl. 21:45

 4. Bevares, snakk om å ligge inntil hverandre da, skulle vært artig å høre hvordan de praktiserer systemet der,hehe. Liker den fargetonen du har i bildene her, det kledde omgivelsene veldig bra syntes jeg.

  *Ang iso hos meg i dag, så er det i grunn det eneste som funker, for går man opp i slike forhold blir de konsentrerte lysene utbrente og tåken får lett «fargespill»i seg og da forvinner motivet litt syntes jeg. Man skal være litt vågal og stole på øyet som ser, hehe.

  november 17, 2009, kl. 22:11

 5. Takker alle for hyggelige kommentarer!
  – Enig Rune, ang ISO. Har en jobbet analogt har en det vel også litt i blodet..??
  -En ble litt stum når en gikk rundt og studerte gravsteinene. Sånn i ettertid er jeg usikker på om det var lov å fotografere på gravplassen. Det var tydelige restriksjoner innendørs!

  november 17, 2009, kl. 22:16

 6. Kirkegårder er facinerende. Har jobbet noen år på en i Oslo, og du skal helst ikke være så veldig religiøs for å jobbe på sånne plasser. (sjøl er jeg utmeldt)Har kanskje taushetsplikt enda, men ikke alt gikk etter boka, for å si det sånn.Så sier jeg ikke mere om den saken..

  Masse fotomotiv iallefall!
  Sort/hvitt har jeg erfart at det ikke skal stilles på kamera. Du mister så mye. Greiere å ta det etterpå.
  Flotte bilder uannsett her til deg:)

  november 18, 2009, kl. 13:04

 7. Hej 🙂 så himla vackra bilder 🙂
  Nej Det var inte ett Nikon objektiv ..det var ett Tamron :)Jag har A sony 300 systemkamera och hade 18/200mm objektiv till de bilder .. jag försökte få bort så mycket jag kunde med olika inställningar på den lampan ..men det gick inte så bra .. jag tyckte den gav lite för mycket ljus på bilden 🙂

  november 18, 2009, kl. 13:24

 8. oj där var det trångt, fina bilder och så vackra gamla gravstenar och kyrka 🙂

  november 18, 2009, kl. 18:24

 9. Var der selv for et par år siden, men uten kamera, desverre.

  november 18, 2009, kl. 23:01

 10. Vakre, nakne bilder som sier veldig mye uten ord. Love them! 🙂

  juni 24, 2010, kl. 19:17

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s