Øyenstikker – Anisoptera
En øyenstikker har satt seg ned i lyngen. En nær slektning av vannymfene, men mye dyktigere flyvere og fanger sitt bytte i lufta. I gamle dager trodde folk at øyenstikkerne virkelig kunne stikke mennesker, sy igjen øynene på mennesker og ellers gjøre mye ugagn. På noen dialekter er navnet ørsnegl og navnet indikerte at den gjorde ting med øret til folk…la eggene sine der… for eksempel. Nå vet vi at øyenstikkere egentlig er helt uskyldige insekter……… Joda, verden går framover, ja.
Veldig flott bilde, når en vet hvor fort de flyr av sted! (og ja, litt rart navn i grunnen…)
mai 14, 2009, kl. 16:06
Se så flotte vinger da!!
Nesten lik de større utgavene som flyr med vinden tvers over dalføret her :-)) Henger «dyr» med små hjerner under der også, sier min mor… Men så har nå hun aldri utflordret sjebnen da!!! dvs. ikke lik denne døtta som du forstår.
mai 14, 2009, kl. 17:21
Enda godt at den myten ikke holder ord 🙂 Og flott var den. Ikke de enkleste å få med seg på minnebrikken hjem, men det har du fått bra til her.
mai 14, 2009, kl. 17:47
Takk for hyggelige kommentarer. Setter stooor pris på det!
mai 14, 2009, kl. 17:48
Ja, det er godt vi får mer kunskap etterhvert… hehe…
Kult at bilde er så skarpt at du kan se detaljer i vingene på den 🙂
– Takk for det, Charlotte. Hans HB
mai 14, 2009, kl. 20:44
Flott bilde! Er imponert over kor flotte detaljar du har fått fram. Dei vingene er nydelege. Godt at verden går framover og at vi får meir kunnskap etterkvart:)
– Takk for hyggelig kommentar, Wenche. Hans HB
mai 14, 2009, kl. 20:55
Dette er nydelige innsekter! Fint bilde!
En gang så vi en som fanget en blåvinge i luften, satte seg på en kvist og spiste den opp så vi hørte det knaset.
Artig og følge med på de nå utover, når de legger egg i vannkanter og myrpytter også. Og larvene, skikkelige glupske de også. De lever noen år som larve før de klekkes til øyenstikkere.
Og det at de ofte fanger insekter rundt krøtter, gjorde jo at de trodde de stakk ut øynene på dyr i tillegg til mennesker.Mange navn har den og fått, bl.annet Drageflue i England, Fandens ridehest på Jylland og Djevelnål i Tyskland.
I Danmark har den et finere navn, Guldsmed.
Riktig god helg!
mai 15, 2009, kl. 07:53
Hyggelig med kommentarer fra dyktige fotoentusiaster og bloggere. Setter pris på det!!
mai 15, 2009, kl. 17:25